You, the petitioner
Oudega boorput

Tegen nieuwe gasveldboringen in Smallingerland

1,423 signatures

Sinds 1975 wordt er gas gewonnen in Smallingerland. Vermilion Energy Netherlands B.V. heeft onlangs een nieuw winningsplan ingediend voor het winnen van gas uit bestaande gasvelden. Hier zijn wij niet op tegen. Teken de petitie om te voorkomen dat er nieuwe gasvelden worden aangeboord.

Petition

We

staan voor duurzame en hernieuwbare energiebronnen en voor vermindering van de CO2-uitstoot

 

observe

  • dat er schade ontstaat door aardbevingen en of verzakkingen aan onze woningen, gebouwen, wegen
  • dat een extra bodemdaling optreedt als gevolg van de al jaren durende gasproductie in Smallingerland is er reeds sprake van een bodemdaling bij nieuwe boorputten
  • dat er chemicaliën in ons grondwater/drinkwater komen als gevolg van hydraulic fracturing.
  • dat de motivatie van huiseigenaren wordt ondermijnd om te investeren in een ‘gasloze’ woning

 

and request

de huidige gasvelden alleen te gebruiken om het resterende gas nog te winnen en geen nieuwe gasvelden in ontginning te nemen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2018-10-11 
Lead petitioner:
Trees Flapper 
Organisation:
Werkgroep Tegen Gaswinning Smallingerland 
Website:

History

Signatures

Updates

Aanbieding petitie

Donderdag 11 oktober worden de handtekeningen (1319 via de website en 50 op papier) aangeboden aan de Tweede Kamer op het Plein tussen 12:30 - 13:00 uur. Tegelijkertijd zal aan minister Eric Wiebes een brief worden overhandigd om ons verzet tegen nieuwe gaswinning van nieuwe kleine gasvelden kenbaar te maken. .

2018-10-06

Laatste kans

Op donderdag 11 oktober wordt de petitie aangeboden aan Tweede Kamer leden. Heeft u nog niet getekend? Doe het dan snel. Op 7 oktober sluit de petitie..

2018-09-26

Informatiebijeenkomst

Gisteren, 18 juni was er een informatiebijeenkomst over deze actie op het gemeentehuis van Smallingerland. Sprekers waren Annemarie Heite, gedupeerde van aardbevingsschade in Groningen en Bouwe de Boer, aanjager verduurzaming in Friesland. Met een opkomst van ongeveer 100 personen en een sfeer van actiebereidheid was de bijeenkomst succesvol.

+Read more...

Meerdere aanwezigen gaven aan ook tegen de gaswinning van bestaande gasvelden te zijn. Een aantal partijen die deze petitie is gestart, zijn het hier mee eens, maar niet iedereen. Om toch een breed draagvlak te houden hebben we voor deze vorm gekozen. Dat wil niet zeggen dat onze strijd niet gericht is op gaswinning in zijn algemeenheid. Onze strijd gaat over verduurzaming en over tegenmacht. Steun dus onze petitie.

2018-06-19